sunnuntai 10. elokuuta 2014

Jullelle JK1

Tämä koe vedettiinkin sitten vielä pienemmällä valmistautumisella. Jullen sain lainaan 2vk ennen koetta ja siinä ajassa ehdittiin ottaa 8 jälkitreeniä. Ensimmäisiltä kahdelta jäljeltä ei ymmärtänyt nostaa jälkeä lainkaan, oli menossa etsimään jotain aivan muuta kuin jälkeä.. :D Sitten kyllä hokasi idean, mutta meininki jäljellä oli kyllä "hieman" vauhdikasta.

Noh, koe aloitettiin kuitenkin tottiksella. Töissä menikin päivä rattoisasti, kun jännitti illan koitosta. :D Arvoin meille numeron 5 eli oltiin viimeisessä parissa ja saatiin aloittaa liikkeillä. Kentän reunalla oli kivasti hässäkkää ennen kuin päästiin hommiin. Jotkut kisaajat eivät sitten yhtään tunnu aattelevan.. :--0

Tottisarvosanat:
seuruu: eri
istuminen: eh
makuu ja luoksetulo: eri
tasamaanouto: h
hyppynouto:eh
estenouto: eh
eteenmeno: h
paikkis: eri


Edellisestä kokeesta viisastuneena tein palkattomuutta noutoihin, joten ihan yhtä pahaa kiinni hirttämistä ei tapahtunut. Nyt tosin treeneissä ilmeni eteenmenossa ongelmaa, kun Julle pääsi kerran palkalle vaikka pitikin mennä maahan. Nopeana oppijana Julle tietysti äkkäsi, ettei se maahan välttämättä tarkoitakaan että palkka tulis maahanmenosta minulta vaan jos kuikuilee niin palkka saattaakin olla siellä edessä. Sanomattakin on selvää, ettei tällaista juttua ehditty käsitellä ennen koetta eli sillä sitten mentiin.

Olin päättänyt, että en halua vaihtaa vaatteita maastoon, joten laitan helteestä huolimatta pitkät housut tottikseen. Oli tosi ihana fiilis sutia paahteisella kentällä, kun hiki vaan virtasi. Mutta laiskuudesta kärsii jne. Tottiksen jälkeen arvottiin maastonumerot, onnetar suosi minua jälleen numerolla 5 eli toka vikana jäljelle. Arvonnan jälkeen suunnattiin sitten maastoon ja koitin itseni lisäksi viilentää koiraa. Lyhyt matka maastoon ja pakettiauto helteellä ei kuitenkaan ole yhtäkuin viilentyminen. Valitettavasti.

Metsään päästäessä vastassa olikin suuri yllätys. Kentällä vettä tuli auringon paistaessa vain hetken ajan, mutta metsä oli aivan läpimärkä. Jäljentallaajien lähtiessä oli vettä tullut 15min aivan kaatamalla. Jännityskäyrä lähti nousuun, Jullen jälkilaskurilla kun ei tosiaan ole mitään olosuhteiden muutoksia saati sateen huuhtomaa jälkeä ajettu kertaakaan. Lämmin, kostea seisova ilma lisäsi vain hikoontumista, pelkkä paniikki ei otsalla helmeillyt. :D

Janalta sitten otettiin _yllättäen_ semmonen lähtö, että en meinannut narun nokassa perässä pysyä. Jäljen nostolla takajälki eli janapisteet 32p. Eka keppi jäi, kun en uskaltanut hirveästi pidättää eli -20p. Jäljeltä siis yhteensä 142p.

Sitten ooteltiin. Jäljet ei muilla mennyt kovin kaksisesti, joten esineruutuun ei mennyt enää kuin me ja yksi toinen alokkaan koira. Eli Julle toisena esineruutuun. Tällä kertaa ei ollut mielikuvaa viereisestä esineruudusta kuten HK1 kokeessa, joten normisuoritus ja täydet 30p. Näinollen maastosta yhteensä 172p.

Yhteensä siis 264p, II-tulos ja 1.sija tässä 6 koiran mittelössä. Kaksi tulosta tuli tässä koitoksessa, molemmat alokkaasta.Ei kommentteja: