torstai 23. lokakuuta 2014

HK2 aukikirjoitus

Saatiin paikka Tuusulaan 18.10 10 koiran kokeeseen. Siispä muutama täsmätreeni alle ja kokeeseen. :--) Aamulla "sai" raapia paksun jääkerroksen auton tuulilasista ja pakata mukaansa koko vaatekaapillisen toppavaatteita. Pakkasta oli kymmenkunta astetta, alla kesäkumit ja tie onneksi suht kuiva. Jännitys hyvin lievää. Erinomaisella ruokahalulla vedin aamulla suuren aamiaisen ja ajomatkalla jo osan eväistäkin. :0 Hups.

Ilmoittautuminen, koirien tarkastus ja arvonnat suoritettiin uimahallin parkkipaikalla. Aika hauskaa, että tämä oli minun 14. pk-koe ja ensimmäinen kerta, kun alkuhässäkkä oli jossain muualla kuin kentällä. Siitä sitten ajeltiin maastoon söpösti jonossa, meidän avoin luokka aloitti suoritukset esineruudulla.

home-made-kakkapussipussukka järjestyksen arvonnasta - aika hauska idea!

lucky number 7 !
 Jullelle siis ensimmäisenä ruutu, josta pyöreät 0p. Pakkanen teki Jullen (ja monen muunkin kokeessa olleen koiran) nenälle temput ja esineitä ei ruudusta noussut. Jullen kohdalla kyse on osaamattomuudesta, ei riitä koulutustaso tällaiseen. Ihan liian vähän treenattu ylipäätään, pakkasella ei ikinä, ja odottamisia ei ole tehty käytännössä lainkaan. Nyt kokeessa jouduttiin/saatiin odotella tosi kauan, tuli useamman koiran ohitus ja meidän edellä esineruutuun hlökunnalle vietiin vielä korillinen eväitä. Maalaistollolla oli varmasti ajatuskin hukassa ja sitten kun työskentely on tyyliä "juokse ja yritä törmätä hajuun" ei tuollaisessa pakkanen-ja-ilma-ei-liiku olosuhteissa nouse mitään.

Esineiden jälkeen odoteltiin pari tuntia henkilöhakuun pääsyä. Koealue oli jonkinlaisella ulkoilualueella ja alueella risteilikin ainakin yksi hyvin leveä hiekkapohjainen ulkoiluväylä. Monessa kohtaa miettiessä lähetyskohtia tuli katsottua, että miten saa vältettyä erinäiset vinoon lähtevät polut. Keskilinja oli hyvin ja selkeästi merkattu ja kulki alkuosastaan pitkin erästä polkua. Meidän kohdalla alueelle ei (ainakaan tiettävästi) osunut yhtään lenkkeilijää! :) Julle työskenteli itsenäisesti ja innokkaasti. Ja kuten olettaa saattoi, vähän liiankin itsenäisesti. Varsinkin jos tuomarilta kysyttiin.. :--D 200m alueelle tuli tehtyä vain 7 pistoa ja ihan koko aluetta (vasen viimeinen osa) ei edes tutkittu kun jo löytyi kaikki. Ilmaisut, hallinta, lähetykset ym. oli erinomaista, mutta vähäisen pistotuksen takia tuomari alensi työskentelyarvosanan hyvään eli hakuosuudesta 162p.

onnellinen hakukoira

Sitten maastosta lähdettiin ajelemaan kentälle. Hyvin oli koe järjestetty tältäkin osin, sillä sain seuralaisen perässä körötellä kentälle asti. Toki olisin sinne löytänyt navigaattorillakin, mutta kyllä tällaista palvelua silti osaa arvostaa. :) Ekasta parista toinen koira oli juuri tehnyt liikkeet kun saavuttiin paikalle. Ehdin siis hyvin käydä vaihtamassa kuulumisia tuttujen kanssa ja alkaa valmistautua tottikseen.

Jullen kanssa tehtiin ensin paikallaolo ja sitten vasta liikkeet. Meidän pari oli aikas äänekäs suorittaessaan ja levoton paikallaolossa, josta sitten lähtikin kesken meidän tasamaanoudon. Hieman hirtti harmaalla, mutta yllättävän hyvin sieti tuollaisen aivan uudenlaisen häiriön. Tottis on juuri niin kyhäelmä kuin tällä treenimäärällä voi olla, seisomisessakin ennakoi takapalkkaa.. :D Ainoa mikä oikeasti harmittaa on A-esteellä liukastuminen. Onneksi ei käynyt mitenkään!! Ehdin kyllä jo tosissani säikähtää. Eteenmenon virittelyä en pystynyt tekemään, koska tuomari tietysti kyttäsi meitä ihan vieressä, kun paikallaolevaa koiraa ei ollut. Mutta kyllä sitä taas on tyytyväinen siihen, kuinka tuo asia on Jullelle opetettu. Ketjuttamalla pelastaa tommoisenkin tilanteen. :)

Tässä video, jos siitä nyt mitään selvää saa. Kuvaajalta unohtui zoomin käyttö.

Kiitos äidille Jullen lainasta! Kiitos meidän hakutreeniporukka ja vierailemaan meidät ottaneet porukat. Kiitos kasvattaja-Sirpalle teknisestä tuesta! Hyvin vähällä treenaamisella tehtiin tämäkin HK2. Mitä sitä hinkkaamaan kun vähemmälläkin selviää, vai miten se meni.. Harmi että kausi loppui kesken, oishan sitä nyt parilla treenikerralla vielä sen HK3 tehnyt. ;)

Nyt Kouvolaan palaa HK2,JK1,BH Foolproof Gleam In His Eye. On se kyllä niin hauska harmaa, oikea hyvänmielen lainakoira. :) On se helppoa, kun on niin hyvä. Julle <3

4 kommenttia:

Tiia Sandberg kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta! Toiset ne vaan tahkoo tuloksia lainakoirillakin ;)

Mirandaa kirjoitti...

Vautsi! Onnea :)

Eeva kirjoitti...

Hyvä Pulle-Riina, hieno harmaa. <3 Onnea myös ohjaajalle, tuskin edes omatoiminen Pulle olisi tulosta ihan yksin tehnyt.. :D

Minna kirjoitti...

Kiitos kaikille!

Hehee Eeva. Julle ei kyllä ihan yksin olisi selviytynyt, kun eihän tuo osaa heittää kapulaa tai ajaa autoa.. :D