sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Hunni Linnanmäellä

Hunni pääsi tänään luonnetestiin Hyvinkäälle ja vetikin oman suorituksensa ripeästi läpi. Sanan varsinaisessa merkityksessä veti. Ajattelin olla koiralle kiltti ja muutama päivä ennen testiä lopetin hihnakäytöksestä nillittämisen. En olis kyllä uskonut, että homma lähtee ihan näin villiksi. Tyyppi otti kyllä ilon irti jo pelkistä siirtymistä, joissa sai raahata mua. Hetkittäin kyllä näytti muistavan, mitä hihnassa kävelyn pitäis olla... Tai sitten mie vaan kuvittelen. Testin nopeasta suorituksesta ja tuomaroinnista kuvaa hyvin se, että testi alkoi klo 10 ja auto starttasi parkkipaikalta nokka poispäin klo 10.19. Mutta mitäs sitä kuhnailemaan!

Pisteiden osalta en ole samaa mieltä toimintakyvystä ja terävyys/vilkkaus osuudesta. Hunni jäi pimeässä kiinni sisääntuloaulan vieressä olleeseen kanttiiniin ja olisi sinne halunnutkin vääntäytyä oven läpi. Ihankuin sille ei annettaisi ikänä ruokaa.. Vai haiseeko meillä maalimiehet aina ruualle sen mielestä mettässä? :D Toki tämä asetti haasteita tuomareille ja he ratkaisivat asian niin, että heistä pimeä huone oli Hunnille haastava.

Vilkkaus ja terävyys ovat asioita, jotka mielestäni Hunnilla menivät testissä sekaisin. Omasta mielestäni Hunni on vilkas, hyvin kiihkeä ja terävä koira. Luonnetestin mukaan terävyyttä on vain vähän ja vastaavasti vilkkautta enemmän. En tosin tiedä, hämääntyivätkö tuomarit Hunnin Matti Nykänen -asenteesta; "Elämä on laiffii!" Olisivatko kaivanneet selkeän aggrereaktion seinältä? Omasta mielestäni terävyys on vaan paljon muutakin kuin seinän reaktio. Hunnin kohdalla vilkas + kohtuullisen terävä olisi arviona paljon lähempänä totuutta. :)

Seinän äänettömyydestä olen kyllä vilpittömästi yllättynyt. Mutta taisi Hunni saada aika pakotteen niskaan. Toivottavasti ei mene ruoto jumiin tärskystä! Täytyy varata heti huomena aika ruodon tarkistukseen.

Vastaavasti pidättyväisyyden tuomarit osasivat todella hienosti lukea koirasta. Eli kyllä niillä silmää osalle jutuista oli. ;) Mielipideasioitahan nämä ovat ja tämän päivän "lottonumerot" Hunnin osalta olivat siis;

Toimintakyky: kohtuullinen +1a
Terävyys: pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1a
Puolustushalu: kohtuullinen, hillitty +3
Taisteluhalu: suuri +3
Hermorakenne: hieman rauhaton +1a
Tempperamentti: erittäin vilkas +1
Kovuus: hieman pehmeä +1
Luoksepäästävyys: luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen +2a

+137p ja laukausvarma

Mutta, pidemmittä puheitta, videot puhukoot puolestaan. :)
Luonnetestin videot löytyy siis youtubesta. En saanut suoraan tähän, joten laitan linkkeinä:
osa 1
osa 2
arvostelu

Hunnilla oli Linnanmäen lisäksi muutenkin erittäin kiva sunnuntai. Testipaikalle tuli sitä moikkaamaan mahdollisia "pikku-Hunniinojen" ottajia ja Hunni saikin erittäin paljon huomiota, rapsutuksia ja leikkiä osakseen. Oli kyllä todella kiva omasta puolestanikin nähdä ja nopeasti höpistä uusien ihmisten kanssa! Sitten vielä iltapäivästä treenit omalla hallilla ja päälle metsälenkki. Ei voisi enää paljon parempi päivä ollakaan.

Hallilla oman vuoron odottelua

Ei kommentteja: