sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ninjalle toinen EVL1 !

Noniin, elikkäs saatiin paikka Tuulokseen tokokokeeseen 23.5. Jes! Tää koepaikkojen metsästys on niin tuskallisia, että meinaa välillä usko loppua.

Treenit ei oo mennyt, missään mielessä, ihan niiko siellä kuuluisassa Strömssössä. Eikä mennyt kyllä kokeessakaan ihan kuten oli suunniteltu, mutta onneksi kuitenkin riittävän hyvin. Ilmakin oli tällä kertaa suosiollisempi, vettä satoi kyllä aamulla ja sitten ajoittain ripsoi vähän. Mutta ei millään muotoa häiritsevästi ajatellen suorituksia. Ja me ei oltu ekoja! Suoritettiin numerolla 5 eli ekan paikkisryhmän vika koirakko.


Ensin paikkikset. Yksilöliikejärjestyskin oli sekoitettu ja kehässä oli liikkuri sekä apuliikkuri. Kehä oli suunniteltu niin, että lähes suoraan siitä mihin edellinen liike loppui, seuraava alkoi ja setti vedettiin yhteen putkeen _haipakalla_. Tykkään itse kovasti tuollaisesta, ettei tarvi venailla puolta päivää. :) Hyvin oli muutenkin järkätty koe, oltiin aikataulussa ja hommat toimi hienosti.

Ainoa ahdistuksen aihe liikejärkkään oli tuo, että ohjatun jälkeen suoritettiin tunnari ja vielä samaan suuntaan lähes samasta kohtaa (kaks metriä oikealle sivuun) ohjatun kanssa. Lisäksi merkkiä (mitään merkkejä ei missään kohtaa siirretty) tai ohjatun kapuloita ei kerätty pois. Siis tunnarille lähetettäessä lähetettiin myös suoraan kohti ohjatun kapuloita! Ohjattua ajatellen toivoin oikeaa arvonnassa, sillä vasemmalla oli paljon merkkejä (ruutu + zeta) ja nyt on treenattu sitä "vaikeaa oikeaa" niin paljon. Lisäksi sitten ei olis näkynyt ne ohjatun kapulat samassa linjassa tunnarin kanssa.  Mutta tietysti arvoin sen vasurin. :D

Kova tuuli häiritsi tunnarissa suorituksista päätellen lähes kaikkia koiria (EVL 10kpl), eikä Ninja tehnyt siitä poikkeusta. Sukkajalalle tunnari on muutoinkin vaikea liike, saati jonkun noutoliikkeen jälkeen, ulkona kun ilma liikkuu. Mielellään nappaisi viereisen kapulan, kun saa hajun tuulesta. Hätähousu.

Noniin, mutta siis liikkeet ja kommentit:
paikkamakuu: 8 (käskytin ensin Hunnin käskyllä ylös, joten vaati tietty toisen käskyn..)
paikkaistuminen: 10 (siellä nakotti kiltisti)
metsku: 10 (siisti)
luoksari: 9 (seisominen valui)
seuruu: 10 (siisti, antoi ääntä pikkuaskelhässäköinnissä mutta tuomari ei tuulelta kuullut)
ruutu: 0 (en viritellyt ruutuun, koska välissä merkkejä joihin pelkäsin fiksautuvan - kuvitteli tekevänsä ohjattua - keskeytin ettei mene ulos kehästä)
zeta: 10 (maahan vinoon)
ohjattu: 10 (kuvitteli tekevänsä oikean, meni merkille siten, mutta vaihtoi kiltisti vasuriin ja ei mennyt merkkihäiriöihin)
tunnari: 7 (meinasi mennä tuulen alapuolen viereiseen, mutta otti kuitenkin oman - mie sekoilin ja tiputin luovutuksessa kapulan ja heitin sen maahan ja jouduin sen sieltä kalastelemaan, Ninja ennakoi sivulletulon tässä mun suoristautuessa, tein varmaan jonkun käsivammaliikkeen)
kaukot 10 (oiskohan liikkunut ehkä 5cm, seisomasta maahan ei näyttänyt ihan puhtaalta)

arvokas puunpala

Eli yhteensä 263p ja 1.tulos! Tosi kiva nollailla tota ruutua, se kun on -40p.. Mutta on vaan vielä niin vaikeaa Ninjalle, mie kun en ole osannut kertoa Ninjalle vielä miten toi liike oikeasti menee. En tajua miten jonkun noin yksinkertaisen asian opettaminen voi olla noin vaikeaa.

Kokeessa oli kivaa olla, vaikka mie töpeksin ja koirakin söhläsi, mutta kuitenkin. Tuli myös moneen kertaan hyvä mieli, kun muut ihmiset olivat huomanneet saman ja tulivat siitä kertomaan. Ilo näkyy ulospäin ja tekee myös muille hyvän mielen. :)

Pätevä Sukkis häiriötreeneissä (jossa mm. merkki oli kuvaajan takana piilossa)

Meillä on nyt koepaikka 13.6 kokeeseen eli 3vk aikaa koittaa selittää Ninjalle, mikä ero ruudussa ja ohjatussa on ja saada se käsittämään kumpaa liikettä on milloinkin tekemässä. Lisäksi pitää saada varmuutta tunnariin tuulessa. Tietysti muissakin liikkeissä on tekemistä, ylläpidettävää ja varsinkin luoksarissa ihan treenattavaa. Jotenkin vaan menee kaikki aika ja energia sarjaan ruutu-ohjattu-tunnari ja sitten muut liikkeet on "vaan semmosia välissä otettavia palkattomia juttuja".

Lisäksi sen päätin, että suoritan asennemuutoksen treeneihin. Kokeessa oli niin kivaa tehdä yhdessä! Pitää keskittyä myös treeneissä oikeasti siihen koiraan ja antaa itsestään myös kaikki huomio. Eikä neuvoa apparia, liikkuria, siirrelä vielä itsekin jotain kamoja ja vasurilla antaa pala nakkia koiralle. Lisäksi mie oon kolme kertaa treeneissä ihan totaalisesti passivoitunut, kun treeni meni mönkään ja muutenkin vitutti kaikki. Ärsyttää ihan, miten antaa tollaisten asioiden vaikuttaa itseensä. Mutta nyt loppu tämmönen tyhmyys ohjaajalta!

3 kommenttia:

Windy kirjoitti...

Paljon onnea! :)

Eeva kirjoitti...

Onnea! Yhtä huutaa. :D

Minna kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Yhtä tosiaan ois vielä valio vaille.. :--)