maanantai 14. syyskuuta 2015

Hunnille JK2

Yllytyshullu liikkeellä ja sitärataa.. Elikkäs käytiin sitten tälle kaudelle sitten myös JK2 tekemässä. Keskeneräinen ja treenaamaton elukka, kauhia ukkospäivä ja mulla ei minkäänlaista koefiilistä. Kylläpä oli hyvä lähtökohta! Noh koe alkoi tietysti koirien tarkastuksella, arvonnalla ja sitten jälkikoirat lähti metsää. ALO ja AVO hakukoirat jäi tottikseen ja voittajan hakukoirat lähti myös metsään. Kyseessä siis rotikoiden alajaoston järkkäämä Leila Cup, jossa jk1-3 ja hk1-3.

Janalta Hunnille täydet 40p, oli ihan täydellinen! Vauhtia on kyllä aikas reippasti, mutta kun tekee noin täydellisen jäljen ylösnoston, kelpaa mulle. Ja näyttäähän tuollainen ihan pirun hyvälle. :--) Jäljellä sitten muuttui alkanut sade ihan kunnon ukkoseksi ja kaatosateeksi, joten ensimmäinen vaatekerta kastui heti kättelyssä likomäräksi. Oli veikeä tunne kävellä metsässä niin, että astut veteen. Metsä ei ehtinyt imeä kaikkea sitä vettä, joten varvikko pahimman kuuron aikaan satoi eli metsänpohja hetkellisesti "ui" vedestä. (Ois jännä kyllä tietää, mitä tuo tekee jäljen hajulle?) Jälki oli ihmisten ja riistan polkuja risteilevässä metsässä, joka itsessään myös varmasti tuotti pientä päänvaivaa. Mutta tuollaiselle luomusti jäljestävälle ja minimi treenatulle koiralle nyt lähes kaikki jutut on uutta. Ihan on märkäkorva jälkikoira, tälle kaudelle alla on se 30 jälkeä (viime kaudella tehtiin kokonaiset 5 jälkeä) jos kaikki janatreenitkin lasketaan. Lahjattomat treenaa, vaimitensemeni!

Jälki oli ajettu 15minuutissa ja taskussa oli vain 3+1 (eli kutonen). Ihan kaavion mukaisesti mentiin, mutta kolmonen ja nelonen jäi metsään. Kaatosadekuurolla voi olla osansa pelissä, mutta kyllä on muutenkin vielä liikaa vauhtia ja liian vähän keppimotivaatiota tuolla suharilla. Treeniä tarttis. Elikkäs maastopisteiden riittäminen koulariin jäi esineistä kiinni. Jäljeltä siis 130p.

Metsästä sitten ajeltiin kentälle ja mie vaihdoin kuivat vaatteet päälle. Alkuperäisessä suunnitelmassa kun oli esineet ennen tottista. Noh Hursti sitten keki muuttaa suunnitelman ja otettiinkin tottis ensin. Vielä kun meidän tottispari keksi keskeyttää kokeen, sain sitten seisoksia kaatosateessa Hunnin kanssa jo ennen omaa suoritusta sen verran kauan, että kastui se toinenkin vaatekerta ennen kuin päästiin edes suorittamaan. Onneksi saatiin sitten pariksi voittajaluokan nollakoira, niin päästiin suorittamaan lopulta.

-----
Ja minulla on muka laadukkaita Gore Tex-vaateita???? Kapulaa heittäessä hihasta lensi vettä kapulan perään. Näytti muuten villille kaatosateessa!
-----

Hunni suoritti sitten muuten ihan koulutustason mukaisen suorituksen, mutta eteenmenossa meni vasta kolmannella käskyllä maahan. Voihan nekku sanon minä! Muuten oli liikkeet arvosanoilta erinomaista, mutta tuo eteenmeno puutteellinen ja sitten estenoudoissa jäi kauas luovuttamaan niin oli vain erittäin hyvät. Pisteitä kuitenkin tottiksesta 91.

Hunniakin taisi sade vähän jo kypsyttää, kun oli kuin ellun kana tuomarin arvostelua kuunneltaessa. Meinasi ihan palaa itsellä käämi, kun pöljä kiehnäsi ja venkuloi. Tota arvosteluakin pitäis treenata, kun on tommonen elohopea... Mutta kun on muutkin liikkeet niin kesken, niin on jäänyt ihan täysin tekemättä.

Tottiksen jälkeen sitten esineille, jotka tehtiin kentän viereisessä "kusiputkassa" eli polkujen halkomassa metsäpläntissä ison pururadan (MM hiihdot menee siitä parin vuoden päästä) kyljessä. Tehtiin tuohon yksi treeni ennen koetta edeltävänä torstaina kaistaleella ja yhdellä esineellä. Hyvin taisi olla mielessä, sillä Hunni suoritti täyden 30p suorituksen. Tuomarin mukaan täydellinen osoitus viettivoimaisesta, hallitusta ja päämäärätietoisesta ruutusuorituksesta. Mutta kyllä tommoisella voimalla ei minusta tarttis tehdä, ruopaisujäljet lähti aina lähetyksissä ja hajuihin reagoi niin voimalla ruudussa, että melkeen kaatuu kun jarruttaa ihan täysillä. Ei tartte ihmetellä, miksi sillä on aina nahka rikki jostain..

Mutta siis näinollen maasto 160p tottis 91p eli yhteensä 251p ja JK2.

Esineiden jälkeen taivas kirkastui ja sain vaihdettua _kolmannen_ vaatekerran. Kyllä taas muistaa miksi tää palveluskoirapuoli on niin kivaa. Menee koko päivä ja ilma voi olla juur tommonen, että taivas salamoi ja sataa niin että kaikki kastuu läpi hetkessä.


Partiopoika loistavan ruutu-suorituksen jälkeen. Ilme kertoo kaiken; "Mitäs me sitten tehtäis?" <3


Hunnin kaveri Tron saa aina hampparin, kun onnistuu kokeessa. Niinpä pitihän meidänkin testata tätä, kun ihmiset lähti kokeen jälkeen syömään Heselle. Huomatkaa hyvin innostunut ilme, kun ruoka on suussa ja sitä ei saa syödä. Oli vaikka kuin pal vaikiaa!

Hunni pääsi vielä illalla lenkille. Metsätie oli hieman kostea päivän sateiden jäljiltä.. :0


2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Kuvat ei näy puhelimella. :( Mutta lämpimät onnittelut! ♡ Kuninkuusluokka kutsuu!!

Minna kirjoitti...

Yritin ladata uudelleen, josko nyt näkyisi?

Kiitämme onnitteluista! Hurja ajatella, että tuo luonnonlapsi saa seuraavaksi startata voittajassa. Tarttee nipistää nyt tän syksyn aikana aikaa jälkitreeneille, jotta voisi ensi kaudella haaveilla (ja hyvässä lykyssä saadakin) kolmosen jälkikoepaikkaa.